/* */

 

ADOPTIE GAMIFICATION

Stage van Michelle Ermen

“Je kunt hierbij eindeloze presentaties en demo’s geven over hoe ze het moeten doen, maar wat nou als dit ook op een leuke, gegamificeerde manier kan? ”

– Michelle Ermen

Over Michelle

Ik ben Michelle Ermen, 21 jaar en kom uit Utrecht. Momenteel zit ik in het laatste jaar van de studie Bedrijfskundige Informatica aan de Avans Hogeschool ‘s-Hertogenbosch en ben ik na mijn stage bij Breinwave blijven werken, waarbij ik van tijd tot tijd aan verschillende projecten deelneem, van adoptie spellen tot nieuwe designs van tools en websites bedenken en toepassen.

Breinwave & Michelle

Tijdens mijn zoekperiode naar een derdejaarsstage zag ik een aantal stage vacatures van Breinwave voorbij komen in de Stage & Afstudeermanager van mijn opleiding en hierdoor werd ik erg benieuwd naar wat Breinwave voor mij kon betekenen. Ik had op dat moment nog niet echt een idee wat voor opdracht ik wilde, dus stond ik voor veel dingen open. Naar aanleiding van een telefoongesprek met Joost Bentvelsen kon ik diezelfde week nog langskomen om een opdracht te bespreken. Hierbij werd ik enthousiast gemaakt door een idee wat ze nog hadden liggen en graag uit wilden werken: het gamificeren van de adoptie van Office 365.

De stageopdracht

Adoptie is een van de lastigste stadia binnen een Office 365 implementatie, want hoe zorg je ervoor dat mensen hun oude, vertrouwde manier van werken, inwisselen voor een nieuwe manier van werken waar ze nog helemaal geen kennis van hebben? Aanstaande gebruikers moeten op de hoogte worden gesteld en worden getraind op de vele mogelijkheden van Office 365. Je kunt hierbij eindeloze presentaties en demo’s geven over hoe ze het moeten doen, maar wat nou als dit ook op een leuke, gegamificeerde manier kan? Kun je mensen met behulp van offline en online speltechnieken bewust maken van de tools en functionaliteiten van Office 365?

Aanpak

De eerste stap die ik heb ondernomen, is het verkennen van Office 365. Het was natuurlijk belangrijk om zelf het pakket te leren kennen voordat ik de voordelen kon beschrijven. Daarna heb ik onderzocht wat gamification is en hoe principes en technieken worden toegepast op de werkvloer. Tussentijds heb ik me ook bezig gehouden naar de mogelijkheden van een brainstorming tool, Accept Mission, maar kwam uiteindelijk tot de conclusie dat deze tool nog te beperkt en teveel online is om gebruikers op een leuke manier met Office 365 aan de slag te laten gaan. Naar aanleiding hiervan, ben ik op zoek gegaan naar offline mini-games, die je als workshop kunt aanbieden aan klanten om hun gebruikers te laten spelen met fysieke “tiles” van Office 365. Hier kunnen nog veel meer varianten op bedacht worden!

Geleerd

Ik heb een heleboel geleerd tijdens mijn stageperiode bij Breinwave, van zowel mijn collega’s als Office 365 en de theorie achter gamification en de toepassing hiervan. Nu ik hier ben blijven werken, leer ik nog veel meer over verschillende technieken en tools!

Lees ook over de stage van Elzard! Lees ook over de stage van Bram! Lees ook over de stage van Koen! Lees ook over de stage van Bob! Lees ook over de stage van Robert! Lees ook over de stage van Cindy!

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van de uitgevoerde stageopdrachten binnen Breinwave? Kijk dan gauw op de Breinwave Academy of jouw perfecte stageopdracht ertussen staat!

Pin It on Pinterest

Share This