/* */

 

(CHAT)BOTS

Stage van Koen Schellens

” Mijn kennis van C# en Microsoft Azure zijn flink verbeterd sinds de start van deze stage. ”

– Koen Schellens

Over Koen

Mijn naam is Koen Schellens, 22 jaar en ik studeer Bedrijfskundige Informatica aan Avans Hogeschool te ’s-Hertogenbosch. Momenteel ben ik aan het afstuderen bij Breinwave in Nieuwegein.

Breinwave & Koen

Voor mijn afstudeerstage was ik op zoek naar een stageplek waar ik techniek en business kon combineren. Daarbij vind ik het interessant om met de nieuwste technologie bezig te zijn. Breinwave bood met de Azure Bot en Cognitive Services stage een perfecte stageplek, omdat ik zowel onderzoek kan doen naar bots als zelf met de technologie aan de slag kan.

Verder was ik op zoek naar een stage in de randstad. Via studiegenote Michelle die al eerder stage bij Breinwave had gelopen, kwam ik bij Breinwave Academy terecht. Op Breinwave Academy plaatst Breinwave alle vacatures voor meewerk- en afstudeerstages. Na het lezen van de verschillende stageopdrachten besloot ik voor de bot stage te solliciteren. Binnen een dag ontving ik reactie en kon ik op gesprek komen. Het gesprek verliep positief, en inmiddels ben ik bij Breinwave aan het afstuderen!

De stageopdracht

De opdracht is voortgekomen uit Microsofts lancering van het Bot Framework en vervolgens de lancering van de Cognitive Services. Het Bot Framework is een gereedschapskist en platform waarmee softwareontwikkelaars chatbots kunnen programmeren. De Cognitive Services zijn een verzameling diensten op basis van kunstmatige intelligentie van Microsoft, die relatief eenvoudig kunnen worden ingebouwd in nieuwe of bestaande softwareprojecten. Na overleg met mijn stagebegeleider bij Breinwave is besloten deze twee diensten binnen een onderwijscontext te onderzoeken. Inmiddels onderzoek ik dan ook hoe we het Microsoft Bot Framework en de Microsoft Azure Cognitive Services kunnen toepassen binnen een onderwijscontext. Dit houdt in dat ik de algehele toepasbaarheid van deze twee diensten binnen het Nederlands hoger onderwijs onderzoek.

Aanpak

De opdracht kent een brede aanpak, waarbij deskresearch, experimenten, prototyping en brainstormsessies worden gecombineerd. Zo onderzoek ik niet alleen de Microsoft-oplossingen op deze gebieden, maar doe ik ook een los onderzoek naar concurrerende diensten van bijvoorbeeld IBM en Facebook. Verder bezoek ik verschillende instellingen in het hoger onderwijs om daar de mogelijke toepassingen van de bot en services te onderzoeken.

Geleerd

Zowel op technisch vlak als op professioneel gebied heb ik al veel geleerd van mijn collega’s en begeleider. Mijn kennis van C# en het Bot Framework, de werking van Azure, de Cognitive Services, het maken van planningen en presenteren van resultaten is flink verbeterd sinds de start van de stage.

Lees ook over de stage van Elzard! Lees ook over de stage van Bram! Lees ook over de stage van Michelle!   Lees ook over de stage van Bob!   Lees ook over de stage van Robert!    Lees ook over de stage van Cindy!

Ben jij enthousiast geworden na het lezen van de uitgevoerde stageopdrachten binnen Breinwave? Kijk dan gauw op de Breinwave Academy of jouw perfecte stageopdracht ertussen staat!

Pin It on Pinterest

Share This