SLB Diensten

SLB Diensten

“Breinwave gaf me al snel een goed gevoel, mede omdat hun consultants in staat zijn om technologieën te doorgronden en over de deeloplossingen heen naar de business-uitdagingen te kijken.”

Sterker door samenwerken

Onze kenniseconomie kan niet zonder goed opgeleide mensen, die vertrouwd zijn met moderne ICT. Belangrijk dus dat onderwijsinstellingen toegang hebben tot up-to-date hard- en software. SLBdiensten stelt onderwijsinstellingen en hun medewerkers, leerlingen en studenten in staat om eenvoudig en met hoge korting software en hardware van topmerken te bestellen. “Daarbij steken we veel energie in het ondersteunen van scholen in het vaardiger maken van docenten en leerlingen met software. Aangezien je niet alles zelf moet willen doen, werken we nauw samen met sterke partners zoals Breinwave.”

SLBdiensten is in 1992 opgericht als intermediair tussen de softwarebranche en het voortgezet en middelbaar (beroeps)onderwijs. “Door onze sterke goede onderhandelingspositie en uitgebalanceerde productaanbod zijn we uitgegroeid tot de belangrijkste softwarepartner voor het VO en MBO”, vertelt Hans Manders, informatiemanager bij SLBdiensten. “Sinds in 2013 is Breinwave een van onze vaste partners. Dit is een club van ervaren ICT specialisten die op meerdere niveaus hun mannetje staan. Ze helpen ons om de meest adequate IT-oplossingen te vinden, zowel voor zeer specifieke business-to-business als voor business-to-consumer uitdagingen.”

Verrassende nieuwe inzichten

De eerste opdracht aan Breinwave betrof een CRM scan. “Microsoft CRM staat aan de basis van onze klantprocessen. Het systeem is door de jaren heen behoorlijk uitgebreid met eigen maatwerk. Voorafgaand aan een grote upgrade wilden we de kwaliteit van de oorspronkelijke implementatie laten valideren door een deskundige externe partij. Vanuit onze langdurige relatie met Microsoft hadden wij altijd al een goed contact met Breinwave-oprichter Peter de Haas. De kwaliteit van de door Breinwave uitgevoerde audit stelde ons uitermate tevreden. Naast de conclusies dat de oplossing op zich prima geïmplementeerd, reikte Breinwave ons verrassende nieuwe inzichten aan waar we op dat moment ook echt iets mee konden doen. Van het een kwam het ander.”

Software en onderwijs. Goed geregeld.

SLBdiensten en zijn webwinkel Slim.nl zijn al 20 jaar nauw betrokken bij het Nederlandse onderwijs. “We begonnen met het uitgeven van licenties, om tegemoet te komen aan de behoefte van scholen aan de beste software tegen lage prijzen. Inmiddels doen we veel meer. We voorzien scholen bijvoorbeeld ook van kennis en vaardigheden op het gebied van lesgeven met behulp van ICT en applicaties. Ook ondersteunen we bij het inzetten van digitaal leermateriaal om het onderwijs verder te verbeteren. Wat we vooral waarderen aan Breinwave is dat ze proactief meedenken. Ze verdiepen zich echt in onze problemen en uitdagingen, en stellen alles in het werk om ons met een vraagstuk te helpen.

“Bij het tweede gezamenlijk ingevulde project ging het om het kunnen onderbrengen van studentaccounts onder een Microsoft Office365 tenant. “Hierdoor konden we adequaat invulling geven aan onze rol als partner in het Student Advantage-programma van Microsoft, waarbij de nieuwste versie van Office beschikbaar wordt gesteld aan leerlingen en studenten. Als een instelling via SLBdiensten de Microsoft School- of Campusovereenkomst afneemt, mogen haar studenten Microsoft Office Pro Plus gratis installeren op vijf vaste en vijf mobiele apparaten. We hebben dit samen met Breinwave opgezet.”

Professionals van het juiste kaliber

Manders en zijn team hebben een druk jaar met veel grote projecten achter de rug. “Eerst hebben we het backoffice-systeem geheel vernieuwd, waarna we meteen aan de slag zijn gegaan met het vernieuwen van de webwinkel. Grote projecten waarbij je taken moet uitbesteden, maar ook voldoende grip wilt houden op de voortgang en de risico’s. En ondertussen draait de operatie gewoon door, met alle bijbehorende dagelijkse taken. Voor het webwinkelproject hadden we eigenlijk een externe projectleider willen inschakelen, maar de tijd ontbrak om die te selecteren. Inmiddels weten we dat Breinwave ook voor dit soort werkzaamheden het juiste kaliber professionals in huis heeft. Ze kennen onze markt en bedrijfsvoering, en alle aspecten van ICT-strategieën en projecten. Dit maakt hen tot een uitstekende partner, waarmee het bovendien prettig samenwerken is.”

Vertrouwen

Bij deze succesvolle projecten is het vertrouwen gegroeid dat ook grotere uitdagingen bij Breinwave in goede handen zijn. “Dat is erg belangrijk gezien onze unieke positie als intermediair tussen onderwijsmarkt en softwareleveranciers en onze missie om steeds voor iedere betrokkene een win-winsituatie te creëren. Juist in het onderwijs moet software goed geregeld zijn, aangezien steeds meer leerlingen conform het ‘Bring Your Own Device’-concept op hun eigen laptop of tablet leren en werken en daarbij zelf hun software verzorgen. Via SLBdiensten kan het prijsverschil met de adviesprijs in de winkel oplopen tot wel 90%, wat stimuleert om actuele en legale software te gebruiken in plaats van risico’s te lopen met illegale software. Breinwave heeft veel kennis van de onderwijsmarkt en denkt actief mee over marktontwikkelingen. Dit helpt bij het optimaal aansluiten van onze techniek en processen op die van onze doelgroep.”

“Als jonge organisatie hebben we Breinwave de afgelopen jaren zien meegroeien met onze organisatie en onze veranderlijke markt. Momenteel helpen ze met de migratie van Exchange Server naar Microsoft Office 365. Ook ondersteunen ze een project waarbij het CRM-systeem gekoppeld wordt met e-mailmarketingsysteem MailPlus”, vertelt Manders. De voormalige onderwijssocioloog heeft in de ruim 30 jaar dat hij in de ICT werkzaam is al veel ICT-partners langs zien komen. “Daardoor weet je het kaf van het koren te scheiden. Breinwave gaf me al snel een goed gevoel, mede omdat hun consultants in staat zijn om technologieën te doorgronden en over de deeloplossingen heen naar de business-uitdagingen te kijken.

Auteur

Johan van Wijk