Dynamics 365

Dynamics 365

Microsoft heeft eind vorig jaar het nieuwe vlaggenschip gelanceerd, genaamd Dynamics 365. Maar wat is Dynamics 365 nu precies? Wat betekent dit voor mijn huidige Dynamics omgeving en wat heeft Microsoft nog meer aan nieuwe functionaliteiten bedacht. In een aantal blogs willen we jullie graag bijpraten over de nieuwe mogelijkheden van Dynamics 365.

Wat is Dynamics 365?

Een bekendere naam vanuit Microsoft is Office365, wellicht wel bekend. Hierin worden alle productiviteit apps, zoals Office, Exchange, Skype en SharePoint onder benoemd. Naast deze functionaliteit is nu ook Dynamics CRM en ERP onder gebracht in de Cloud. Dynamics 365 is de nieuwe aanbieding voor alle zaken rondom, Sales, Service, Marketing en ERP in één platform. Om even kort in te zoemen op de verschillende onderdelen.

Sales
Processen op het gebied van lead automation, opportunity management en pipeline management zijn hierin opgenomen. Deze functionaliteit komt oorspronkelijk uit Dynamics CRM en bieden een goede ondersteuning aan uw sales orgaan.

Marketing
Voor alle functionaliteit rondom marketing automation, campagnes en social zal gebruik gemaakt gaan worden van Adobe Marketing Cloud. De eerdere versie van Dynamics Marketing die oorspronkelijk ingezet zou gaan worden, is niet meer van toepassing. Hier is Microsoft mee gestopt. Het gebruik van ClickDimensions zal nog steeds ondersteund worden uiteraard en biedt ook een goed alternatief.

Customer Service
Voor het ondersteunen van de klantenservice kan deze functionaliteit erg goed worden gebruikt. Processen die betrekking hebben op SLA afspraken, service tickets en FAQ worden hierbij ondersteund.

FieldService
Wanneer er gewerkt wordt met buitendienst medewerkers welke service verleden op locatie, kan deze rol erg goed worden gebruikt. Alles rondom het organiseren en ondersteuning van buitendienst processen kunnen hierbij helpen.

Project Service Automation
Voor het werken met projecten en processen rondom projectmanagement, planning, tijdschrijven en dergelijke, biedt deze functionaliteit een goede ondersteuning.

Operations
Operations binnen Dynamics 365 heeft betrekking op de ERP functionaliteit zoals Dynamics AX deze op dit moment ondersteund en zal gericht zijn op de Enterprise markt.

Financials
Financials binnen Dynamics 365 zal ook gericht zijn op ERP functionaliteit, maar dan waarschijnlijk ontwikkeld vanuit Dynamics NAV. Deze zal gericht zijn op de Business Editie van Dynamics 365 (code name Madeira)

Naast bovenstaande functionaliteiten zijn er ook twee zaken toegevoegd die binnen het Office365 platform beschikbaar zijn, genaamd Flow en PowerApps. Flow helpt om workflows te maken tussen diverse systemen. PowerApps biedt de mogelijkheid om snel en eenvoudig apps te maken op bedrijfsapplicaties, die bijvoorbeeld een klein beetje functionaliteit ontsluiten. Kortom erg mooie tools voor snelle oplossingen op het Dynamics 365 platform.
dynamics

Wat betekent dit voor u?

Dit kan best veel betekenen. U zal waarschijnlijk al gemerkt hebben dat Dynamics CRM Online vanaf heden Dynamics 365 heet. Mocht dit nog niet zijn gebeurd, zal dit met de volgende vernieuwing van uw licentie plaatsvinden.

Alle apps en alle data binnen de apps worden nauw met elkaar geïntegreerd, waardoor alle belangrijke bedrijfsprocessen vanuit één plaats te beheren zijn. Via een gedeeld navigatiemenu kan eenvoudige en snel van de ene app, bijvoorbeeld Sales, naar de andere app, bijvoorbeeld Customer Service, kunnen worden genavigeerd.

Verder wordt Microsoft Dynamics 365 nauw geïntegreerd worden met Office 365 om efficiënter en productiever te kunnen werken. Denk hierbij aan bijvoorbeeld klantgegevens of interacties die opgeslagen zijn in Dynamics 365 die zichtbaar worden gemaakt in Outlook.

Bovendien wordt in Microsoft Dynamics 365 een gemeenschappelijk datamodel geïntroduceerd, waarmee datamanagement en integratie tussen apps en bedrijfsprocessen eenvoudiger zal worden. Dit gemeenschappelijke datamodel wordt gedeeld met Office 365 zonder dat hiervoor een afzonderlijke synchronisatie hoeft worden opgezet.
connecting solutions

Categories

Auteur

Bas van de Sande

Cloud Architect Microsoft Technologies - Dynamics CRM | Microsoft Azure | Microsoft .Net | SharePoint