LABS

Belangrijke technologische ontwikkelingen die kansen bieden voor uw organisatie

Machine Learning, Artificial Intelligence, Blockchain, Mixed Reality, 4D printing, Smart Robots, …
De ontwikkeling van nieuwe technologieën maakt een explosieve groei door wat dagelijks resulteer in het beschikbaar komen van nieuwe innovaties. Innovaties die in het begin soms nog aanvoelen als een oplossing op zoek naar een probleem, of een hamer op zoek naar een spijker. Maar als er 1 ding is waar we inmiddels zeker van zijn is dat deze technologische ontwikkelingen op termijn vrijwel altijd een weg vinden naar hele concrete en waardevolle toepassingen die met regelmaat leiden tot ware revoluties in de samenleving. Zowel zakelijk als privé.

Veel organisaties zien deze ontwikkelingen op zich af komen of worden al zichtbaar geconfronteerd met nieuwe vormen van diensten of concurrentie. Een ontwikkeling die ertoe leidt dat organisaties actief op zoek zijn naar manieren om hun invulling te geven aan hun eigen innovatieproces. En zoeken hier hulp bij in de vorm van een partner op het gebied van innovatie. Met onze Breinwave Labs dienst helpen wij organisaties bij het ontwikkelen en concreet invulling geven van een hun innovatieproces. We geloven namelijk dat je met technologie écht het verschil kunt maken.

DIT IS LABS

Onze dienst waarin belangrijke technologische ontwikkelingen centraal staan

Labs is onze aanpak die erop gericht is om samen met u de mogelijkheden van nieuw technologieën vroegtijdig te ontdekken.  In wat het kan, maar vooral ook wat het voor u kan betekenen. Niet alleen door er over te informeren, maar vooral ook hands-on mee aan de slag te gaan, mee te experimenten of bedrijven te bezoeken die inspirerende toepassingen in de praktijk al hebben toegepast. Een aanpak met creatieve werkvormen waarmee u uw innovatieproces op een blijvende manier handen en voeten kunt geven.

INNOVATIE CHALLENGE

1 dagdeel, 15-30 deelnemers

Met de Innovatie Challenge laten we deelnemers spelenderwijs een innovatieve technologie ontdekken

IDEATION WORKSHOP

1 dagen, 10 deelnemers

Tijdens deze workshop streven we ernaar te komen tot een pallet aan waardevolle ideeën ingedeeld naar complexiteit en potentiele impact

HANDS-ON WORKSHOP

1 dag, 10 deelnemers

Tijdens de hands-on workshop ga je onder begeleiding actief aan de slag met 1 innovatieve technologie

INSPIRATIEREIS

1 week, 10-20 deelnemers

Tijdens de studiereis nemen we u mee langs inspirerende innovatieve organisaties om zo van hen en elkaar te leren

KICKSTART

2 dagen, 10 deelnemers

Tijdens een kickstart werken we intensief samen om een innovatief idee om te zetten in een werkend prototype

INNOVATIE PROGRAMMA

6 maanden, directie en management

Innoveren is geen project maar een proces. Via het innovatieprogramma gaat u met onze hulp structureel aan de slag met innovatie  

1 dagdeel

15-30 deelnemers

Inspireren en denken in mogelijkheden

innovatie

CHALLENGE

Met de Innovatie Challenge laten we deelnemers spelenderwijs verschillende innovatieve technologieën ontdekken. Welk team ontcijfert het slot op creativiteit en mag zich als het winnaar het meest innovatief noemen?

1 week

10-20 deelnemers

Een kijkje in de keuken bij buitenlandse bedrijven

inspiratie

REIS

Deze studiereis staat voor maximale inspiratie waarbij we in gesprek gaan met succesvolle bedrijven in het buitenland. Tijdens de reis kijken we hoe zij aan een toekomst werken waarin nieuwe technologieën een grote rol spelen.

2 dagen

10 deelnemers

Realisatie en demonstratie van een werkend prototype

breinwave

KICKSTART

Heb je een concreet idee dat je graag zou willen ontwikkelen? Bij de Kickstart werken jij en je collega’s samen met een team van Breinwave twee dagen non-stop aan deze innovatie met als resultaat een werkend concept of prototype.

1 dagdeel

10 deelnemers

Handen uit de mouwen en zelf aan de slag

hands-on

WORKSHOP

Tijdens de hands-on workshop wordt je expert in een dag. Je gaat actief aan de slag met één innovatieve technologie en realiseert je eigen concept van A tot Z. Met een beetje hulp van Breinwave natuurlijk.

  Afstudeeropdracht (halfjaar)      

HBO studenten

Afstuderen op innovatieve thema's

breinwave

ACADEMY

Heb je een goed idee en wil je dat Breinwave hiermee aan de slag gaat? Vier maal per jaar zetten we met alle Breinwave collega’s als groep al onze creativiteit, kennis en expertise in om te experimenteren.

6 maanden

Directie en Management

Innovatie in het bedrijf verankeren

innovatie

TRACK

Innoveren is geen project maar een voortdurend proces. De Innovatie Track start met een drietal workshops waaruit een concrete innovatiekalender volgt en een werkwijze om dit te verankeren naast de dagelijkse operatie.

Inspiratie

Breinwave reizen

Breinwave reizen

Dag 1 Na een flinke voorbereiding is het zaterdag dan echt van start gegaan. Ons bezoek samen met een diverse set van contacten aan Silicon Valley! Silicon Valley is al decennialang de meest vooraanstaande innovatieregio van de wereld vanwege zijn verzameling...

read more

MEER OVER WETEN?