/* */

breinwave labs

breinwave labs

De vraag is niet wat je met technologie kan, de vraag is wat je met technologie doet

Samen met klanten werken aan verbetering en vernieuwing. Dat doen we met Breinwave Labs. We geloven namelijk dat je met technologie écht het verschil kunt maken. Daarom maken we tijd vrij om te experimenteren met nieuwe technologie en zijn we steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden voor onze klanten. Zo kunnen we samen zorgen voor breakthrough innovations.

Inspireren, Informeren, Innoveren

Dat is waar we voor staan en waar we bedrijven mee helpen in hun digitale transformatie.
Zo hebben we voor ieder wat wils:

INNOVATIE CHALLENGE

1 dagdeel
15-30 deelnemers
Inspireren en denken in mogelijkheden

Met de Innovatie Challenge laten we deelnemers spelenderwijs verschillende innovatieve technologieën ontdekken. Welk team ontcijfert het slot op creativiteit en mag zich als het winnaar het meest innovatief noemen?

HANDS-ON WORKSHOP

1 dag
10 deelnemers
Handen uit de mouwen en zelf aan de slag

Tijdens de hands-on workshop wordt je expert in een dag. Je gaat actief aan de slag met één innovatieve technologie en realiseert je eigen concept van A tot Z. Met een beetje hulp van Breinwave natuurlijk.

KICKSTART

2 dagen
10 deelnemers
Realisatie van een werkend prototype

Heb je een concreet idee dat je graag zou willen ontwikkelen? Bij de Kickstart werken jij en je collega’s samen met een team van Breinwave twee dagen non-stop aan deze innovatie met als resultaat een werkend concept of prototype.

INSPIRATIEREIS

1 week
10-20 deelnemers
Een kijkje in de keuken bij buitenlandse bedrijven

Deze studiereis staat voor maximale inspiratie waarbij we in gesprek gaan met succesvolle bedrijven in het buitenland. Tijdens de reis kijken we hoe zij aan een toekomst werken waarin nieuwe technologieën een grote rol spelen.

LABSDAG

1 dag
alle Breinwave medewerkers
Experimenteren rondom een innovatief thema

Heb je een goed idee en wil je dat Breinwave hiermee aan de slag gaat? Vier maal per jaar zetten we met alle Breinwave collega’s als groep al onze creativiteit, kennis en expertise in om te experimenteren.

INNOVATIE TRACK

6 maanden
Directie en MT
Innovatie in het bedrijf verankeren

Innoveren is geen project maar een voortdurend proces. De Innovatie Track start met een drietal workshops waaruit een concrete innovatiekalender volgt en een werkwijze om dit te verankeren naast de dagelijkse operatie.

Breakthrough Technologies

Wat zijn eigenlijk de laatste trends op het gebied van nieuwe technologie?

Machine Learning is de technologie die zich richt op het voorspellen van de toekomst. Op basis van artificiële intelligentie en met behulp van de haast onbeperkte rekenkracht van de cloud, kunnen enorme hoeveelheden data geanalyseerd worden om patronen en verbanden te ontdekken. Machine Learning is overal om ons heen aanwezig en is met de opkomst van de cloud nu ook voor ieder bedrijf bereikbaar. Dus weet je al wat jij zou willen voorspellen?

IoT noemen wij de onzichtbare revolutie. Het is inmiddels overal om je heen, maar vaak zijn we ons er niet van bewust. En waar velen dit dus benoemen als de ontwikkeling van de toekomst, zien wij dat anders. Als het heden. Als het hier en nu. Want alle ingrediënten zijn reeds standaard beschikbaar. En is het dus mogelijk om grote hoeveelheden data, afkomstig van sensoren, te verzamelen en te gebruiken.

Waar je met VR ondergedompeld wordt in een virtuele 3D-wereld en bij AR digitale projecties laat zien in de echte wereld, combineert Mixed Reality VR en AR met echte realiteit. Het zorgt voor een compleet nieuwe beleving, zoals we kunnen zien bij de Microsoft HoloLens. Via de bril zie je driedimensionale hologrammen die geprojecteerd zijn in de echte wereld. Hiermee kunnen gebruikers interacties aangaan met spraakopdrachten en gebaren.

Is het een hype? Is het een bubbel? Of gaat het ons leven inderdaad net zo ingrijpend veranderen als internet en e-mail onze manier van communiceren hebben beïnvloed? De blockchain heeft diezelfde potentie voor alles rond dataopslag, contracten en transacties. Er is geen centrale database met informatie: de inhoud van de database wordt – veilig en anoniem – met iedereen gedeeld. Daarmee wordt bijvoorbeeld onderling afrekenen net zo gemakkelijk als het versturen van mail.

Software met menselijke trekjes. Dat kan door gebruik te maken van cognitieve functies rondom zien, horen, spreken, begrijpen en interpreteren van de behoefte van gebruikers. En waar de foutkans een aantal jaren geleden nog te hoog was voor een daadwerkelijk goede toepassing, is deze technologie inmiddels sneller, nauwkeuriger en betrouwbaarder dan wij als mens zelf. En standaard voor iedereen beschikbaar. Dus dat biedt mogelijkheden.

Technologie staat niet stil. Integendeel. Continu worden nieuwe producten en diensten op de markt gebracht die bedrijven kunnen adopteren in hun proces of die kunnen worden toegepast om je in de markt te onderscheiden. Wij volgen vanuit Breinwave Labs deze ontwikkelingen op de voet. Dus wil je met ons sparren over een andere interessante technologie en de impact daarvan op jouw business? Neem dan contact met ons op zodat we hier mogelijk samen verder mee kunnen experimenteren en kunnen werken aan nieuwe doorbraken.

Onderzoeken en experimenteren in de Breinwave Academy

De Breinwave Academy is opgezet in samenwerking met diverse hogescholen en universiteiten zodat studenten in een bedrijfskundige omgeving hun stage en/of afstudeeronderzoek kunnen uitvoeren. Soms doen zij dit intern bij Breinwave, maar steeds vaker is dit in samenwerking met onze klanten zodat de technologie meteen in de praktijk kan worden toegepast.

Voor bedrijven is het door studenten laten uitvoeren van een stageopdracht een goede manier om innovatie te drijven. Studenten dragen via hun stage niet alleen bij aan kennisopbouw, maar ook aan de bedrijfsdynamiek en het scherp houden van de medewerkers. Door middel van hun kennis vanuit de hoge school of universiteit, persoonlijke ontwikkeling en hun frisse blik dragen zij bij aan het ontwikkelen van nieuwe methoden en producten.

Heeft u een idee dat u door de Breinwave Academy wilt laten onderzoeken en/of realiseren? Neem dan contact met ons op, of kijk voor meer informatie op www.breinwave.academy.

Nieuwsgierig geworden of heb je een gaaf idee?

Kom met ons in contact en we helpen jou op weg naar een mooie innovatieve doorbraak!

Pin It on Pinterest