/* */

Aryzon gekoppeld aan de HoloLens

KLANTCASE

Aryzon gekoppeld aan de HoloLens

KLANTCASE

Introductie Aryzon & HoloLens

Via Kickstarter hebben we 2 maanden geleden 2 Aryzon brillen gekocht. Dit zijn Mixed Reality brillen gemaakt door een startup uit Enschede. Ze kosten 25 Euro per stuk, dus dat is iets minder dan de ruim 3000 dollar die de HoloLens developer versie kostte.
Deze Aryzon brillen zijn nog niet beschikbaar, omdat ze op het moment van schrijven nog gefabriceerd worden en uitgeleverd gaan worden.
Ongeduldig als we zijn, hebben we alvast een start gemaakt met de Aryzon SDK en hebben we nagedacht wat we hiermee kunnen.
Het idee is om smartphone apps te maken die kunnen draaien in de Aryzon bril waar we kijken naar oplossingen rondom de concepten ‘samenwerken’ en ‘leren’ op afstand.
Mixed Reality is uitermate geschikt voor samenwerking en overdracht van kennis. Alleen heb je meerdere brillen nodig om deze concepten te testen en te ontwikkelen. Alleen… hebben we maar 1 HoloLens en de aanschaf van een extra HoloLens is voor nu een beetje lastig….

Hypothese

Daardoor zijn we gaan nadenken over zaken die we wel kunnen realiseren als we de diverse brillen combineren die we hebben.

We zijn gaan redeneren vanuit de hypothese:
Als we de Aryzon kunnen koppelen aan de HoloLens dan kunnen we de HoloLens als “docent” gebruiken en de Aryzon als “leerling / spectator mode”.

Waarom willen we dit?

Dit maakt het gelijk een stuk interessanter voor verschillende partijen om met ons de mogelijkheden van Mixed Reality te ontdekken. De opstartkosten zijn dan een stuk lager, waardoor de kans groter is dat we sneller proof-of-concept zaken kunnen maken rondom klantvragen.

We hebben in de afgelopen 2 jaar namelijk ervaren dat het AR/VR en MR zo anders is dan al het andere wat we tot nu toe hebben gemaakt, dat je gaandeweg met elkaar moet leren hoe deze technologie werkt en hoe je ermee om moet gaan.

Use cases voor de app

We zijn gestart met het denken vanuit gebruikersscenario’s bij het leren op afstand;

– Waar de HoloLens gebruikt wordt door de docent en de Aryzon gebruikt wordt door de student.

– Als een docent wil ik een presentatie geven door een object naar voren te halen in de ruimte.

– Als een student wil ik het gepresenteerde object zien die de docent toont

Na enig knutselwerk….kregen we het aan de praat!

Binnen Unity kunnen we een object tonen en beïnvloeden waar de student op een smartphone met de Aryzon DSK hetzelfde object kan zien. Waar je ook kan zien dat het object wordt beïnvloed door de docent.

Hypothese bewezen 🙂

Video impressie van de oplossing

In de komende tijd gaan we meer zaken uitproberen met de Aryzon bril, al dan niet in combinatie met de HoloLens. Hieronder een korte video-impressie van de Aryzon en de HoloLens:

De HoloLens zelf ervaren?

Breinwave is van mening dat we op de vooravond staan van een nieuwe evolutie. Doordat de HoloLens draait op de universele Windows 10 apps, is de stap naar Mixed Reality dichterbij dan je denkt. Zeker als je bedenkt dat de aankomende Windows versie ondersteuning gaat geven voor Paint 3D, waardoor je ook op je PC zelf aan de slag kunt gaan met Augmented en Mixed Reality.

Wil je de HoloLens zelf ervaren? Of wil je graag met de HoloLens aan de slag? Bekijk dan de mogelijkheden van HuurdeHololens.nl

Zij werkten mee aan deze case

Gebruikte technieken

Contact

Meer weten? Neem contact op met
Ralph van der Meer

Contact

Pin It on Pinterest

Share This